Grafikkort - Grafikkort.net

» Bäst och billigast


Blogg

RSS

Nu har GeForce GTX 660 TI lanserats

16 Aug 2012

Det är vanligt att se samma stycke av kisel kvävas och stoppade för att skapa produkter som syftar till att olika prisklasser. Företag som AMD och Nvidia leka med klockhastigheter, ändra minne gränssnitt, och vända delar av deras grafikprocessorer på eller av. GeForce GTX 660 Ti använder samma GK104 processor som GeForce GTX 670. Men skär Nvidia kortets minnesbussen ner från 256 - till 192-bitar och tar bort en av GPU fyra render back-end kluster, vilket allt annat intakt.

Vi kunde ha väntat Nvidia med Detune mer av sin GK104. Men använder GeForce GTX 660 Ti samma kärna och klockor minne som GeForce GTX 670. Det vill säga, liksom 670, har denna nya styrelse sju funktionella SMX block. Följaktligen kommer GeForce GTX 660 Ti är utrustad med 1344 CUDA kärnor och 112 enheter textur. Var och en av de tre återstående ROP kluster ger upp till åtta 32-bitars pixlar, totalt 24 pixlar per klocka. Dessutom tre 64-bitars minne gränssnitt aggregerade till 192 bitar. Vi förväntar oss att se GeForce GTX 660 Ti utför på nivå med GTX 670 i beräkningsintensiva orienterade program, men inte lika bra i spel.
GeForce GTX 660 Ti
Förutom de allmänna specifikationerna, erbjuder GeForce GTX 660 Ti samma GPU Boost funktion finns på GTX 670 och 680 kort, stöd för upp till fyra bildskärmar och TxAA i spel som stödjer funktionen. Även om dessa två mer avancerade kort stöder fyra-vägs SLI-konfigurationer, skär Nvidia GeForce GTX 660 Ti tillbaka till maximalt tre kort, som faktiskt är något som vi inte har sett från bolaget innan. Normalt i den här prisklassen, skulle vi förvänta oss en två-kort max.

Mest kraftfulla grafikkort - GeForce GTX 690

13 Aug 2012

Vi visste alla att NVIDIA arbetade på ett dubbel-GPU grafikkort för att ersätta det äldre GeForce GTX 590 som introducerades förra året, men ingen visste exakt när det skulle komma. Vi själva, fick reda på när det här kortet lanserades i lördags då NVIDIA VD Jen-Hsun Huang sade världen nyheterna på GeForce LAN i Shanghai, Kina. Företagets nya grafikkort GeForce GTX 690 har utformats från grunden för att leverera högsta prestanda av alla grafikkort i historien. NVIDIA slutade inte där trots att de ägnat särskild uppmärksamhet åt utseendet på kortet för att se till att detta korts design skulle vara över förväntan. När en trälåda dök upp på vårt kontor, visste vi att detta kort var något speciellt.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)