Grafikkort - Grafikkort.net

» Bäst och billigast


Nvidia Grafikkort

Vilka grafikkort ska du köpa? Våra 15 bästa grafikkort i världen artikeln uppdateras regelbundet.

Datorn är kö för en lysande år. Det är redan lyfts fram som plattform i valet för den lik av Bulletstorm, Crysis 2 och Dragon Age 2, för att nämna några. Och som konsoler stagnera på grund av sin åldrande teknik, det är något som bara är att fortsätta.

För att uppleva sådana spel på deras bästa, men, du kommer att behöva för att du har en maskin som är upp till uppgiften. Och med maskin, vi är främst inriktade sig på ditt grafikkort.

Så välkommen till vår bästa grafikkort artikeln - det är ständigt uppdaterad med det senaste bästa grafikkort.

Det är viktigt att välja ditt grafikkort så att det fungerar bra med din skärm, eller visar. Det är ingen idé, till exempel, att försöka driva en 30-tums skärm med artister som ett GeForce GTS 450. Av samma föreställning kommer att köra en standard 20-tums skärm med artister som ett AMD Radeon HD 6990 inte börja utnyttja kortets makt.

Som en snabb tumregel vad du spenderat på din skärm, du kommer att vilja spendera ett liknande belopp för att driva den. Ungefär.

Frågan är, som en av de många grafikkort där ute bör du faktiskt spendera dina surt förvärvade pengar på? Här TechRadar belyser de 15 korten värt att överväga. Vi täcker det anmärkningsvärda kort från förra generationen, den bästa allroundmaskiner för de flesta PC-spelare och 6000 kr monster som kan hantera flera skärmar utgångar.

I den här guiden kommer vi att låta dig veta vad som är inne, vad som är coolt och vad som är den snabbaste GPU tillgänglig just nu och värd din tid.

Bäst av allt, eftersom vi nu njuta av andra generationen av DirectX 11 hårdvara, varje kort vi tittar på här är i stånd att göra den senaste, funkigaste DirectX 11-spel.

Så hur ditt grafikkort står i vår nedräkning, och är det dags för en uppgradering? Tja, det finns bara ett sätt att ta reda ...

Det finns många termer och förkortningar som får svänger runt när man talar om grafikkort, och inte en massa förklaringar att gå tillsammans med dem.

Innan vi gräva i köttet av funktionen låt oss ta en minut att klara upp saker och ting lite.

GPU - Detta är Graphics Processing Unit, chipet i hjärtat av grafikkortet. Många kort använder samma GPU, men partner den med olika komponenter och på olika clockspeeds att producera långsammare eller snabbare grafikkort.

GDDR - Grafik Double Data Rate-minne är den specifika typ av minne som används på grafikkort.

ROPs - Den Render Output Enheten kommer in under de sista stegen i konverteringsprocessen, som samlar data från varje minne buffertar i grafikkortets lokala minne. Ju fler av dem du har, desto bättre är du.

CUDA - Compute Unified Device Architecture är ett kodspråk Nvidia uppfanns för att möjliggöra parallella beräkningar på sitt utbud av grafikprocessorer. Från sin 8-serien och uppåt alla sina kort kan använda CUDA för att påskynda parallell bearbetning applikationer, såsom video encoding, snabbare än datorns processor.

PhysX - Ursprungligen en accelerator chip och programvara lager från det lilla företaget Ageia, köpte Nvidia upp PhysX och har nu ansökt till sina grafikprocessorer igen från 8-serien framåt. Det möjliggör mer avancerade fysik simuleringar, till exempel flytande eller tyg, i spel som har kodats med PhysX-programvara ingår.

Crossfire och SLI - Dessa är relevanta multi-GPU konfigurationer från både AMD och Nvidia. Båda tillåter flera grafikkort anslutas tillsammans för att öka rendering prestanda. Historiskt sett har varit fylld med förare frågor och avtagande avkastning för extra kort, men som den senaste korten har släppts vi närmar oss en fördubbling av prestanda genom att lägga till i en andra kort.

PCB - kretskortet är den fysiska styrelse som grafikkort (och alla andra mikroelektronik) har deras komponenter bifogas. Skivorna är tryckta med konduktiva vägar mellan de relevanta delarna istället för att använda fysiska kablar.

DirectX - Microsofts DirectX är en samling av sina egna proprietära API (Application Programming Interfaces) för att hantera multimedia uppgifter på sitt eget operativsystem. Den Direct3D delen är specifikt att göra med 3D-grafik och utnyttjar maskinvaruaccelerationen om det finns en GPU på plats för att dra nytta av det.

Tesselation - Detta är en av de viktigaste slagord för att komma från Microsofts senaste grafiska API, DirectX 11. Den är utformad för att lägga till extra geometri till en enkel polygon, med förskjutning kartor berätta GPU var att höja och sänka delar av polygonen som grafikkortet beräknar uppgifterna. Tanken är att lägga geometri till objekt i en spelvärld utan att nämnvärt försämra prestanda. Det kommer att bli ett viktigt slagfält i grafik krig under de kommande åren.

Den första generationen av DirectX 11 grafikkort skröt några anmärkningsvärda grafikprocessorer. Här är vår lowdown av korten som fortfarande klarar av att vara relevanta även efter den andra dödade av kort lägger sig i: 5. Nvidia GeForce GTS 450 (1000 kr)

Bästa grafikkort

Om 1680 x 1050 är den breda marknaden spel upplösning val, då GTS 450 är opium för massorna.

Denna lilla kraftpaket (nåja, det är fortfarande dubbla bredd, men behagligt kort) kan bedrifter utöver dess 1000 kr - 1200 kr prislapp. Vad mer, i SLI, ser du stora prestandavinster, vilket gör dual-kortet uppgraderingsväg en realistisk och imponerande alternativ för budget-system.

Den grundläggande GeForce GTS 450 är arkitektoniskt, ungefär hälften av ett GeForce 460 med högre clockspeed och en smalare minnesbuss.

Har dock GTS 450 fördelen över GTX 460 för att vara mindre och kräver mindre ström, vilket gör det en stark kandidat för att SLI konfiguration

Det är emellertid nu direkt mot HD 5750, tack vare den pågående Nvidia / AMD grafikkort krig kort pris. Och det är ett kort som GTS 450 lyckligt slår till underkastelse under ett benchmark-test du slänger på den.

Läs TechRadar s PNY GeForce GTS 450 1GB recension Läs TechRadar är MSI GeForce GTS 450 Cyclone recension Läs TechRadar är Asus GeForce GTS 450 TOP recension

4. AMD Radeon HD 5770 (1300 kr)

Bästa grafikkort

För budget-medvetna spelare bör HD 5770 vara ett allvarligt övervägande. Ha en spana runt på nätet återförsäljare, och du ser att exempel kan fås för mindre än 1300 kr nu.

Erbjuda kompetent utförande på vanliga 22-tums upplösning på 1680 x 1050, det kommer också med ett löfte om cool-drift och tyst drift - ett varumärke som tillhör AMD: s senaste generations designfilosofi.

Försök dock att veva de blankare grafiska element - som Kantutjämning och Anisotropisk filtrering - för högt, och kortet börjar slut grymta.

AMD: s Eyefinity-teknik, som gör multi-screen skalning, är ett mycket verkligt alternativ med 5770, även om vi inte skulle rekommendera 5770 för multi-screen spel, det bara inte har kapacitet för spel på stora upplösningar.

Det verkligt intressanta med HD 5770 är vad priset står för. Vid dessa låga priser, våra tankar tur att CrossFire konfigurationer. För under 2500 kr, kan du net själv en tvilling-kort installation som ger kick-ass prestanda vid mid-range upplösningar.

Om du är nöjd med det 22-tums bildskärm och vill zingy prestanda på en budget är detta CF inställning förmodligen det billigaste sättet att uppnå det ... Åh, nämnde vi att 5770 är DX11 kapabla? Yum.

Läs TechRadar är XFX Radeon HD 5770 recension Läs TechRadar är Gigabyte HD 5770 Silent Cell recension

3. NVIDIA GeForce GTX 470 (2000 kr)

bästa grafikkort

Inte så hett i häl på Nvidias första DX11 grafikkort kom GeForce GTX 470, en nedbantad version av GF100 GPU som det gröna företaget är rättmätigt stolta över.

Med tanke på den större prislapp på sin storebror GTX 480, utgör detta den mest prisvärda avancerade Fermi-kort av första generationen.

Liksom resten av Fermi sortimentet har 470 sett några fiffiga prissänkningar, vilket betyder att det nu kan var för 2000 kr. Detta gör den billigaste 470s bara 500 kr mer dyrare än GTX 460 1GB, det nya mellanregister kung. Det gör det en ganska övertygande utsikter just nu.

På den inhemska 22-tums upplösning på 1680 x 1050, är detta kort ett rättvist sätt före HD 5870. När det blir vevas upp, dock börjar det att förlora sin konkurrenskraft mot AMD: s övre mellanregister peer.

Ja, i vår World in Conflict riktmärket faktiskt gått ned bakom. Fortfarande, tack vare sin Fermi rötter har GTX 470 fortfarande tessellation varor och detta lovar några framtidssäkra.

Detta kort har ersatts av något liknande av GTX 560 Ti, dock, vilket innebär att det inte kommer att få bytas en gång lagernivåer blir utmattad. Det är värt att överväga medan du kan hitta det.

Läs TechRadar är MSI GeForce GTX 470 Twin Frozr II recension Läs TechRadar är Zotac GeForce GTX 470 AMP! recension Läs TechRadar är Zotac GeForce GTX 470 över

2. AMD Radeon HD 5850 (1700 kr)

Bästa grafikkort

Radeon HD 5850 kom ut strax efter AMDs flaggskepp DirectX 11 grafikkort, Radeon HD 5870.

Som med mycket grafik familjer, det andra rangens erbjuder representerade - och fortfarande står för - otrolig valuta för pengarna tack vare att erbjuda upp samma funktioner och endast en något reducerad specifikation från top-of-the-range kort, om än i mycket mer attraktivt pris.

När detta kort kostar 2700 kr, erbjöd det bra värde för pengarna. Idag är det betydligt billigare än så, och har haft för väder konkurrens från både AMD och Nvidia, men ändå sätter i en bra show i de senaste spelen.

Det finns också rykten om att billigare versioner av Radeon HD 5850 är på gång, så redo att shoppa runt för att väskan ett fynd.

Läs TechRadar är HIS Radeon HD 5850 recension Läs TechRadar'sATI Radeon HD 5850 recension

1. NVIDIA GeForce GTX 460 1GB (1600 kr)

Bästa grafikkort

Den 1GB GTX 460 (det finns också en märkbart mindre kraftfull 768MB versionen) började på ett pris som underskrider dess omedelbara Radeon-formade konkurrensen genom en rejäl marginal, och det är bara blev bättre eftersom månaderna har gått.

GTX 460 är rejigged GF100 GPU kan låta som Nvidia har precis huggit GTX 480 chip på mitten, med endast sju strömmande multiprocessorer (SMS) mot den äldre kortets 14, men inuti, har saker och ting definitivt förändrats.

Dessa SMS håller de otaliga CUDA-kärnorna (tidigare känd som shader processorer), särskilda enheter funktion (SFUs), textur-enheter kartläggning (TMU) och det polymorfa motorer som innehåller alla viktiga tessellation grymta.

SMS av GF100 marker innehålla högst 32 shader kärnor, fyra SFUs och fyra TMUs. I GTX 460 chip, har dock Nvidia pressas ytterligare 16 CUDA-kärnor i varje SM och höjt SFU och TMU räknar till åtta per SM.

Alla dessa SMS har också haft en del CPU-liknande extra multitrådning godhet injiceras, i form av ett extra par avsändande enheter i varje.

Vad detta innebär är awesome mid-range prestanda, och respektabla prestanda vid upplösningar högre än 1680 x 1050. Para ihop ett par upp för SLI sparkar, dock, och du får en kraftfull uppsättning som kan konkurrera med Nvidias egen GTX 580.

Dessa mellanklass grafikkort representerar vettiga pengar för de flesta PC-spelare - en kombination av stor rå prestanda med en prislapp som inte kommer att få dig att svimma.

Om du är ute efter att driva en skärm med en upplösning på 1680 x 1050 eller 1920 x 1080, då du verkligen behöver inte få något mer kraftfull än så. Åtminstone med tanke på nuvarande massa spel.

Dessa kort håller även ett ess i rockärmen om du har ett SLI eller CrossFire moderkort i din rigg, eftersom de gör att du kan öka prestandan på din maskin genom att lägga till i en andra kort som dina behov framsteg. 5. NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (1500 kr)

Bästa grafikkort

Ursprungligen avsett att ersätta GTS 450, GTX 550 Ti har nyligen befunnit sig knuffas ur ramen av Radeon HD 6790 (som vi tittar på nästa). Ja, det är en nästa generations grafikkort, men är det bara tillräckligt för att göra det relevant? Inte riktigt.

Precis som med Radeon HD 6790, lider NVIDIA GeForce GTX 550 Ti jämförelse med den långsammare, men mer prisvärda GTS 450 och snabbare, och bara lite mer dyr GeForce GTX 460. I själva verket är det bevis på GTX 460 att den fortfarande klarar av att definiera den här delen av marknaden.

Om du har en 20-tums eller 22-tums skärm, då GTX 550 Ti är kort värt att överväga, eftersom det kommer att producera spelbart bildhastighet på 1680 x 1050 till rimliga inställningar.

Tyvärr, om det finns en bisarr sjukdom som specifikt riktar sig mot GTX 460 och tar bort det från världen, skulle vi rekommendera jaga att äldre kort varje gång.

Läs TechRadar är Zotac GeForce GTX 550 Ti AMP! recension

4. AMD Radeon HD 6790 (1300 kr)

Bästa grafikkort

Det senaste tillskottet till grafikkortet marknaden kommer heta på hälarna av de snabbaste grafikkorten som någonsin släppts, nämligen AMD Radeon HD 6990 och Nvidia GeForce GTX 590.

Men till skillnad från de jättar moderna förenad shader teknik, är detta en kort riktad direkt till överkomliga slutet av marknaden. Och som sådan befinner den sig slåss för relevans mot den lik av GTX 460, GTX 550 och även AMD: s egna Radeon HD 5770 på de mer prisvärda slutet av saker.

Med hjälp av Barts LE kärnan, detta delar mer av det inre arbetet i Radeon HD 6850 och 6870 än vad den gör långt mer imponerande Cayman-powered 6950.

Som sagt, detta är ett prisvärt kort, och som sådan AMD är tvungen att fokusera på budgetar snarare än kapacitet. Det visar också, och i slutändan kommer upp lite kort i jämförelserna - även om den gör ett bra jobb med att hålla den till GTX 550 Ti, och till ett lägre pris.

I huvudsak är detta inte ett dåligt kort, det saknar bara glans så att det sticker ut på ena sidan, eller en riktigt låg prislapp för att det sticker ut på den andra. Det är varken ena eller det andra. Eftersom spöke som är GTX 460 fortfarande tornar upp sig över det, att hade för endast 300 kr eller så mer, du är bättre att avstå ett par pints och greppa en av dem i stället.

Läs TechRadar har AMD Radeon HD 6790 recension

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)